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shouyu55’s blog

カナディアンレシピの記録用

Captain Ron Cafe - Roated Chicken and Gravy Sauce

スーパーで生の鳥がとっても安かった 税抜きで一匹600円
今日は鳥の丸焼き

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■材料

鳥一匹、マーガリン、オリーブオイル、タマネギ少々、好きな調味料、砂糖、コショウ
小麦粉(グレービーソース用)

■作り方

  1. 鳥にマーガリン、好きな調味料を塗りたくり、砂糖、薄切りタマネギをちらす

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  2. オリーブオイルをかけて、350℃くらいのオーブンへ入れる
  3. 20分くらいしたら、下にたまった油をかけてひっくり返す
  4. 30分くらい??したら、タマネギを取り除き、油をかけて焦げ目がつくまで焼く
  5. 油をきって他の器にのせ、切る

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  6. 残った油でグレービーソースをつくる
    小麦粉を入れてよくまぜる、しろっぽくとろっとするまですこしづつ
    調味料をいれて好きな味にする

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  7. 切り分けていたチキンにかけて召し上がれ

    ==英語の勉強==

    A raw chicken was on sale at safeway. It cost $6 excl tax. It was super cheap.
    the dinner would be a roasted chicken.

    ■ingredients

    A raw chicken, margarine, olive oil, onion, your favorite seasoning, sugar, pepper, flour for gravy

    ■direction

    1. Spread margarine, seasoning on a raw chicken and sprinkle sugar and sliced onion on it
    2. Put olive oil on it and put it in the oven at around 350 degree
    3. About  20 min later, flip it over and bath with the oil on the pan
    4. About 30min later, remove the onion and bath with the oil again. Bake it until the surface becomes brown.
    5. Drain the oil (leave on the pan for gravy) and put in into another container. Then cut for dish
    6. Make gravy sauce from the oil remained in the pan.
      Put some flour and whisk vigorously until it becomes thick and brown-white
      put some seasoning for your taste.
    7. Pour on the piece of chicken, ready to eat