スーパーで生の鳥がとっても安かった 税抜きで一匹600円
今日は鳥の丸焼き
■材料
鳥一匹、マーガリン、オリーブオイル、タマネギ少々、好きな調味料、砂糖、コショウ
小麦粉(グレービーソース用)
■作り方
- 鳥にマーガリン、好きな調味料を塗りたくり、砂糖、薄切りタマネギをちらす
- オリーブオイルをかけて、350℃くらいのオーブンへ入れる
- 20分くらいしたら、下にたまった油をかけてひっくり返す
- 30分くらい??したら、タマネギを取り除き、油をかけて焦げ目がつくまで焼く
- 油をきって他の器にのせ、切る
- 残った油でグレービーソースをつくる
小麦粉を入れてよくまぜる、しろっぽくとろっとするまですこしづつ
調味料をいれて好きな味にする
- 切り分けていたチキンにかけて召し上がれ
==英語の勉強==A raw chicken was on sale at safeway. It cost $6 excl tax. It was super cheap.
the dinner would be a roasted chicken.■ingredients
A raw chicken, margarine, olive oil, onion, your favorite seasoning, sugar, pepper, flour for gravy
■direction
- Spread margarine, seasoning on a raw chicken and sprinkle sugar and sliced onion on it
- Put olive oil on it and put it in the oven at around 350 degree
- About 20 min later, flip it over and bath with the oil on the pan
- About 30min later, remove the onion and bath with the oil again. Bake it until the surface becomes brown.
- Drain the oil (leave on the pan for gravy) and put in into another container. Then cut for dish
- Make gravy sauce from the oil remained in the pan.
Put some flour and whisk vigorously until it becomes thick and brown-white
put some seasoning for your taste. - Pour on the piece of chicken, ready to eat