Captain Ron Cafe - Bacon Wrapped Scallops & Fried Halibut
先日、Ronさんがいろいろ買い込んできた
その中にホタテとお魚が、2つで30ドルくらい
ホタテはホタテのベーコン巻きをみておいしそうだったので作ろうと思ったのと
お魚はいつも行くフィッシュアンドチップスのお店のと同じく作れるかやってみたいらしい
Ronさん曰く、失敗してしまったらしく、落ち込んでいました。そもそも油が少なかったので揚げ焼きになってしまったのですが。それでもお魚はいいお魚。残りはすべて私が楽しみました^^
■材料
ホタテ 大4粒、ベーコン
お魚(カレイの仲間らしい)、衣用として小麦粉とビール、ベーコンの油とオリーブオイル
レタス、ドレッシング
■作り方
- ベーコンを弱火で油がじわじわ出てくるまで焼く(出てきた油は取っておく)
- ホタテを食べやすい大きさに切る(今回は半分)
お魚とホタテ ホタテは一個が大きい、4個で1200円くらい、高っ
- オーブンを350℃くらいに予熱する
- ホタテを焼いたベーコンで巻き、棒で刺す
- オーブンに入れて、片方10分くらいづつ焼く
- 小麦粉とビールを混ぜて、衣をつくり、お魚につける
- ベーコンの油を熱し(足りない分は適当な油を足す)、6を揚げ焼きにする
(衣がすべてはがれてしまいました。。) - サラダをつくる
- お皿に盛っていただきます
思ったよりも味がしなく、Ronさんはほとんど食べなく、自動的に私がもらいました
ホタテは焼き立てよりも、翌朝のほうが味と歯ざわりがあっておいしかった
==英語の勉強==
The other day, Ron had a big glossary shopping. Some of them were scallops and Halibut.
He said he had seen a bacon wrapped scallops at somewhere, which looked delicious and wanted to cook, and he also wanted to cook deep-fried fish as the restaurant does.
Ron said it was failure and he was disappointed..- The root cause was shortage of oil, which was my fault, because I had contaminated the oil for deep fry. Sorry Ron san. The fish, however, was good one, I enjoyed all of them
■ingredients
Scallops, bacon
Halibut, flour and beer for batter, oil from bacon and some oil for fry
lettuce, dressing
■direction
- Fry bacons until oil juice comes out (save the oil for fish)
- Cut scallops into one bite (in two this time)
Halibut and scallops, one scallop is big, it costs about $12 for 4. Expensive!!
- Preheat the oven about 350 degree
- Wrap the scallops with the bacon, then skewer them
- Put them in the oven, grill for 10min of each side
- Mix flour and beer to make batter. Coat the fish in the batter
- Heat the bacon oil (add another oil if necessary), fry the coated fish with the oil. (Unfortunately, most of the batter came off...)
- Make salad.
- Put all the food on your favorite dish. Ready to eat.
Unfortunately, this dish was not very tasty...disappointed Ron ate little. So I have taken over all of them.
I understand scallop of second day is better than the one hot and fresh, because of the touch and taste.